KTRC

Radeška turistična ponudba na sejmu Natour Alpe-Adria

CaptureV začetku februarja je na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču potekal sejem NaTour Alpe-Adria, na katerem so se na osrednji turistični sejemski prireditvi v Sloveniji predstavile tudi lokalne turistične organizacije vseh šestih posavskih občin.

Na razstavnem prostoru je tako imela stojnico tudi posavska regija, na kateri si je bilo moč ogledati celotno turistično ponudbo občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče in Sevnica – regije Posavje, ob čemer imajo manjše občine aktivnosti združene v smislu celodnevnega doživljaja, večje pa kot celostni turistični katalog. Na razstavnem prostoru so tako turistično ponudbo promovirali predstavniki lokalnih turističnih organizacij in animatorji iz vse regije.

Duška Kalin iz KTRC Radeče je pojasnila, da so bil obiskovalcem dane na ogled informacije glede turističnih znamenitosti in zanimivosti s področja regije Posavje, ob vprašanju, kaj konkretno iz Radeč so izpostavili, pa je dejala, da »gre tu za vrsto vsebinsko različnih dejavnosti, pri čemer so v okviru izdelanih celodnevnih programov promovirali splavarjenje na reki Savi, ogled mestnega jedra Radeče z obiskom Radeške tržnice in delavnice »papirmoharja«, obisk delavnice naravne kozmetike 4 kids and us, obisk pri kmečkih ženah in ogled vasi Svibno, ogled etnološke zbirke in degustacija na kmetiji Ključevšek, dejavnosti v Hiši na Magolniku, kolesarske in pohodniške poti v sklopu  projekta Posavski festival tematskih poti, lokalno kulinariko ter sprehod po Učni poti Savus. Ker izkušnje iz preteklih let kažejo, da izdelki in storitve, tako v kombinaciji kot tudi vsaka zase, delujejo bolj prepričljivo in pristno, v kolikor je prisoten tudi kakšen izmed lokalnih ponudnikov, je bil tokrat v sejemsko dogajanje na stojnici vpet predstavnik Etnološke zbirke družine Ključevšek

Mednarodni sejem Natour Alpe-Adria, ki je potekal od 1. do 4. februarja,  ima sicer 27-letno tradicijo, na katerem zainteresiranim razstavljavcem zagotavljajo poslovni obisk, predvsem slovenskemu turizmu pa večjo promocijo širom naše države in tudi v tujini.

Na razstavnem prostoru so lokalne turistične ponudnike obiskali minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek, hrvaški minister za turizem, Gari Cappelli, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarstvo, Eva Štravs Podlogar in direktorica Slovenske turistične organizacije, Maja Pak.  

V sredo in četrtek je v vlogi informatorke, kot predstavnica Občine Radeče in regije Posavje, bila (med ostalimi) na sejmu Duška Kalin, ki je razpolagala s turističnimi podatki vsem tistim, ki so pokazali zanimanje za spodnjeposavski košček Slovenije. Sicer so se tekom štiridnevnega dogajanja na Gospodarskem razstavišču kot ponudniki predstavili, poleg Ključevška iz Svibna, še Vinska klet Krško, Grad Sevnica, Animacija Gradu Rajhenburg, Etnoart turizem Špiler, Bojan Novšak s salamoreznicami, Vinarstvo Marof (Simon Rogina) in sirar Denis Kranjec.

Foto: osebni arhiv Duške Kalin in uradna spletna stran Gospodarskega razstavišča

Share
Ostale novice iz Posavja