KTRC

Mladi pokopali skrinjo - ob Savi bo 50 let

Pokop-asovne-kapsule-28mMladi Radečani, predstavniki občinske uprave na čelu z radeškim županom in predstavniki KTRC Radeče, so v včerajšnjem popoldnevu znotraj projekta Rast(išče) sreče zakopali časovno kapsulo.

V krajšem kulturnem programu, katerega je povezoval Klemen Nikolič, so nastopili učenci in učenke Glasbene šole Laško-Radeče s skladbo Roža na vrtu, zbrane pa sta nagovorila direktorica KTRC Radeče, Marija Imperl in župan Občine Radeče, Tomaž Režun.

In kako je sploh prišlo do te zanimive zamisli? V mesecu oktobru so prostovoljci in udeleženci Rastišča sreče, ker imajo svoje prostore v centru POJNT tik ob novem krožišču, opazovali gradnjo in nastanek nove poti v šolo in ob tem se jim je porodila ideja, da lahko sedaj kaj zakopali v zemljo za kasnejše generacije. 

Zamisel so predstavili Občini Radeče, ki jih je pri izdelavi časovne kapsule podprla, k sodelovanju pa so povabili  učence radeške osnovne šole in otroke radeškega vrtca - narisali in napisali so marsikaj zanimivega. Denimo: "Ko bomo stari, bomo mel take leteče avte. Kr na tak gumb bomo prtisnl, pa se bo vžgal. Pol bo pa tko ogenj vn bruhal, tolk bo močen avto".

Risbice vrteških otrok, zapise učencev tako matične šole kot tudi podružnične na Svibnem, so skupaj z izvodom časopisa Delo z dne 7.12.2018, letošnjimi Radeškimi novicami in Monografijo Radeč nato shranili v skrinjico, katero je izdelalo domače podjetje Ključavničarstvo in montaže KMP Potisek, in jo s skupnimi močmi zakopali.

Kako revolucionirno in jasnovidno miselnost imajo današnji otroci in mladi, pa bomo seveda izvedeli šele 7. decembra 2068, ko vsebino časovne kapsule odkopljemo.

Share
Ostale novice iz Posavja