KTRC

Počitniške igrarije 2018

KTRC-RadeePoitnike-igrarije-2018-11mOtroci so v tem tednu pošteno zakorakali v igralnice vrtca in šolske učilnice, marsikomu izmed njih pa še ostaja prijeten spomin na aktivno druženje v zadnjem tednu počitnic, ko sta KTRC Radeče in Društvo prijateljev mladine Radeče izvedla Počitniške igrarije.

Letošnje leto organizatorjem vreme ni bilo tako naklonjeno kot lani, ko so k izvedbi projekta v okviru Večgeneracijskega centra Posavje, pristopili prvič. Tako je petdnevno druženje otrok namesto v prvem tednu počitnic potekalo zadnji teden le-teh, pa tudi v avgustu je malce ponagajalo deževno in oblačno vreme, zato Počitniške igrarije niso potekale v celoti na radeškem bazenu, pač pa delno še v radeški športni dvorani.

Da je imela dobra trideseterica najmlajših polno zapolnjene dneve, so poleg zaposlenih na KTRC Radeče in prostovoljcev DPM Radeče, poskrbeli še člani različnih društev, kateri so radodarno namenili svoj čas najmlajšim in podelili z njimi nekaj njihovega strokovnega znanja. Sodelovali so Čebelarsko društvo Radeče, Društvo invalidov Radeče, Društvo ljubiteljev likovne umetnosti Radeče, Planinsko društvo Radeče, Prostovoljno gasilsko društvo Radeče in spletni informativni portal Radeški utrip, prav posebna novost letošnjih Počitniških igrarij pa je bilo spoznavanje klekljanje - otroci so presenetljivo navdušeni izdelovali čipke ob mentorstvu Milojke Gregorčič. Manjkalo ni niti življenjsko koristnih aktivnosti, kot so peka palačink in izdelava kokosovih kroglic.

Po besedah otrok jim je bilo najljubše prosto preživljanje prostega časa, ko so se lahko brezskrbno in igrivo prepuščali čofotanju v bazenu, družabnim ter gibalnim igram. Ob zaključku, ki je potekal minuli petek, so mladi udeleženci prejeli s strani organizatorjev tudi spominska priznanja, katera jih bodo, poleg dragocenih podob, ki ostajajo v njihovih glavah, v papirni obliki spominjala na skupinsko druženje, v katerem so po zaslugi prizadevnih organizatorjev in zunanjih sodelavcev iz različnih društev, pet dni prepletali prijetno s koristnim.

Foto: D.J. in arhiv KTRC Radeče

Share
Ostale novice iz Posavja