KTRC

Otvoritvena sobota na radeškem bazenu

Bazen-danesPo tem, ko je včerajšnje deževno vreme botrovalo temu, da načrtovane otvoritve kopalne sezone na Bazenu Radeče ni bilo moč izvesti, se z današnjim dnem, v začetku katerega se na obzorju že kaže jasnina in prvi sončni žarki, obeta prvi kopalni dan v letu 2018.

Bazen bo tudi v letošnjem letu na voljo obiskovalcem vsak dan, od danes dalje pa do konca avgusta – seveda ob predpostavki, da bo vreme naklonjeno. Ob tem velja poudariti: Kadar je oblačno, obenem pa temperatura zraka visoka – so to idealne razmere za obisk bisera nad radeško papirnico; bojazni, da bi bili preveč izpostavljeni škodljivim žarkom, tako ni, osvežitev v vodi pa zagotovljena.

Za prihodnji teden načrtovane Počitniške igrarije jo je organizatorju, KTRC Radeče, zagodlo vreme in ob napovedanih prenizkih temperatura za prvi počitniški teden je bila sprejeta odločitev, da se organizirano rekreativno, kulturno in družabno prepletanje dejavnosti za otroke prestavi v mesec avgust.

Za obiskovalce pa bo seveda poskrbljeno še s kakšnega drugega vidika, ne le osvežitvenega v bazenu – za notranjo osvežitev telesa bo skrbela Lucija Prašnikar, najemnica bazenskega gostinskega lokala, katera je za prodajo pijačo, prigrizkov in sladoleda bila izbrana že lansko sezone; obeta se nastop ene izmed skupin Gledališkega društva Radeče, med sproščanjem na bazenu pa je na voljo tudi knjižni kotiček z revijami in knjigami. Če tekom dneva ne uspete najti časa za kopanje ali pa se izogibate močnim sončnim žarkom, tudi to poletje vabljeni k rekreativnemu kopanju, ki poteka vsak dan med 19. in 21. uro, za tiste bolj nočne ptice pa je dvakrat tedensko, ob torkih in petkih, omogočeno nočno kopanje.

Reševalca na vodi, Jurij Čoha in Klemen Nikolič, bosta tudi letos skrbela za varnost pri osvežitvi znotraj bazenskega kompleksa, pred vsakodnevnim odprtjem spremljala in beležila za kopalce za zanimive številke (temperatura vode in zraka) in dvakrat dnevno za vse adrenalinske navdušence tudi sprostila vhod na 3-metrsko skakalnico.

Vabljeni torej na radeški bazen, ki je zaprt samo ob deževnih dnevih (če boste v dilemi, spremljajte Facebook stran – iskalno geslo Bazen Radeče), sicer pa od današnjega, otvoritvenega dne vsak dan do konca avgusta vabi v mirno zavetje starih dreves in nostalgičnega pridiha.

Vrata se odprejo ob 9. uri zjutraj in zaprejo ob 9. uri zvečer (ob torkih in petkih pa ob 23:00).

Bazen je lani tekom poletja, ki je bilo vremensko med bolj naklonjenimi v primerjavi z zadnjimi nekaj leti, sprejel 5000 obiskovalcev, zlasti domači obiskovalci pa z osvežitvijo »doma« in ne v kakšnem večjem kompleksu kilometre in kilometre daleč stran, poskrbimo, da star arhitekturni biser, ki kopalcem vse od izgradnje dalje ponuja ohladitev v vročih dneh, plavalne športne trenutke in veselo čofotanje najmlajšim, ne bo sameval, pač pa v polnosti živel ob naših skupnih aktivnostih.

Share
Ostale novice iz Posavja