KTRC

Rast(išče) sreče mladim vztrajno poskuša najti srečo

Rastie-sree2018-06-01-7Rast(išče) sreče, projekt v katerega je vključen tudi KTRC Radeče, že vse od sredine aprila aktivno vpostavlja in razvija tako preventivna središča kot mladinsko ulično delo - prostovoljci so v okviru omejenega že predstavili osnovnošolcem zadnje triade in srednješolcem različne možnosti za kvalitetno preživljanje njihovega prostega časa.
 
Srednješolci so na radeški železniški postaji ob prihodu iz njihovih izobraževalnih ustanov nazaj v domač kraj prejeli letake ter ob stojnici s strani prostovoljcev prejeli informacijo, da jim je na voljo za druženje in izražanje njihove kreativnosti prostor v Domu kulture Radeče, ki predstavlja tudi možno lokacijo za skupno učenje, pomoč pri izdelavi domačih nalog in utrjevanju znanja, solistične glasbene vaje in podobno.
V zgornjem nadstropju radeškega kulturnega doma so jim na voljo družabne igre, na razpolago pa je tudi računalnik in fotoaparat s kamero ter rekviziti za športne igre.
 
Osnovnošolcem, ki obiskujejo zadnjo triado, so na šolskem dvorišču prav tako predstavili vse zgoraj opisano ter povabili k obisku ob ponedeljkih, sredah in petkih od 13. do 17. ure, v počitniškem času pa bo veljal prilagojen "delovni čas". Izrazito dobro obiskano je bilo spoznavno druženje, katero je bilo popestreno z glasbo, košarko in peko mini palačink - tedaj se je blizu 20 mladih udeležilo pripravljenih aktivnosti.
 
Rast(išče) sreče je v času od aprila pa do junija tako že obrodilo prve sadove, saj se srečanj udeleži povprečno pet otrok in mladostnikov, katere animirajo prostovoljci Timothy Black, Natalija Novak, Blažka Zupan, Rok Železnik in Tanja Žibret.
 
Poletje kljub pregovorno dopustniškemu in ležernemu obdobje zanje ne bo prineslo čas počitka, saj pripravljajo športne delavnice s pomenljivim naslovom "Zmigi se" in osveščevalne "Ne uničujem - soustvarjam"; v prvi bodo skrbeli za zdrav duh v zdravem telesu z vidika gibanja, v drugi pa poudarjali aktivno delovanje na temo skupnega dobrega v družbi. V jesenskem času pa se obeta serija treh delavnic "Vzemi prihodnost v svoje roke", na katerih bodo mladi spoznavali poklice in izobraževalne programe in imeli možnost neke vrste predpriprave obiska informativnih dni, ki bodo spomladi prihodnje leto na srednjih šolah.
 
V Rast(išču) sreče tako ciljna skupina, to so učenci zadnje triade osnovne šole in vsi v starostnem razponu do 29. leta starosti, ne bo zmanjkalo aktivnosti za kolektivno druženje, ustvarjanje in kakovostno preživljanje časa izven šolskih in obšolskih obveznosti.
 
 
 
Share
Ostale novice iz Posavja