Prostovoljstvo

Pustno rajanje s povorko skozi Radeče

Pust-DPM-2019-24mNa pustno soboto, ko se je marsikdo za nekaj ur prelevil v maškaro, je v Radečah tukajšnje Društvo prijateljev mladine organiziralo tradicionalno pustno rajanje, najprej s sprevodom skozi center mesta in nato z razigranim poplesavanjem v Domu Pihalnega orkestra radeških papirničarjev.

Druženje se je pričelo z zborom maškar na ploščadi pred radeško osnovno šolo in Domom PORP, od koder je ob poskočnih zvokih domačega pihalnega orkestra in ob korakanju mažoret Cici Radeče in mažoret Cici Loka (ob mentorstvu Leje Breznikar in Nuše Strniša) sprevod, odraslih in otroških mask vzel pot pod noge.

Na čelu povorke je pisano druščino vodilo vozilo radeških gasilcev, katero je s svetlobnimi signali ob sicer za promet začasno zaprti cesti opozarjalo, da so oblast na sobotno popoldne prevzele maškare.

Ko je bila krožna pot, ki je vodila po Ulici Milana Majcna, mimo nekdanje radeške železnine in mimo lekarne okrog stavbe zdravstvenega doma ter od parkirišča V parku nazaj proti izhodišču, sklenjena, je vsak udeleženec povorke prejel krof in sok, marsikdo je ob tej priložnost tudi kupil srečke.

Društvo prijateljev mladine Radeče je namreč organiziralo bogat srečelov, katerega so se ob organizirani zabavi z animatorji, razveselili predvsem najmlajši.

Druženje je ob veselih melodijah, plesu in obilici smeha trajalo dobre tri ure, predvsem odrasle maškare pa so, ko se je spustila noč, pustno rajanje nadaljevale v Gostilni Strnad, kjer je bila organizirana prav tako že tradicionalna pustna zabava.

Foto: Franc Titovšek

Share
Ostale novice iz Posavja