Narava

Skrb za lepšo okolico: v soboto bo čistilna akcija

SmetiTuristično društvo Radeče in Občina Radeče v sodelovanju z Javnim podjetjem Komunala Radeče tudi letos soorganizirata čistilno akcijo po celotni občini, katere namen je zagotoviti lepšo in predvsem bolj čisto okolje, v katerem živimo. Potekala bo v soboto, 30. marca 2019.

Preberi več

Uspešen 14. Ostrovrharjev pohod

14-Ostrovrharjev-pohod-3minTuristično društvo Ostrovrharji Svibno, vinogradniki Ostrovrharjevih goric v Zagradu, so organizirali 14. tradicionalni  »Pohod po Ostrovrharjevi vinski poti« - pohod od zidanice do zidanice.

Preberi več

Katja Kirn: skozi osebne izkušnje do življenjskih spoznanj

Predavanje-Katja-KirnV organizaciji SKKK Radeče bo jutri ob 18.uri v Domu PORP svoje življenjske izkušnje, katere so v povezavi z medicinskim sistemom in različnimi boleznimi, skozi predavanje podelila Katja Kirn. Kot se boste obiskovalci lahko prepričali sami, so prav raznolike preizkušnje, v katere smo pahnjeni posamezniki, lahko odločilne za sprejem določenih spoznanj in zavedanja, kot je denimo to, da mora vsak človek v prvi vrsti poslušati in spremljati svoje telo in svoje srce ter delovati v harmoniji z naravo, ki nas obdaja.

Vabilo: pohod na Lovrenc

OBJAVA2018Prosvetno društvo Vrhovo vas vabi k udeležbi na 12. Stanetovem pohodu na Lovrenc, ki bo organiziran 5. maja 2018 izpred Bara Branka na Vrhovem. Vljudno vabljeni!

Predavanje o konoplji za starejšo generacijo

Socialni konopljin klub Kamnolom Radeče je minulo soboto organiziral predavanje, na katerem je Dean Herenda predstavil blagodejne in zdravilne učinke konoplje zlasti v povezavi lajšanja ali celo odpravljanja nevšečnosti posledic bolezni, katere prinese starost.

Preberi več

Na 19.shodu tudi radeški markacisti

Shod-markacistov02Komisija za planinska pota je znotraj Odbora za planinske poti MDO Zasavje in Posavje v Gorah nad Hrastnikom gostila 33 markacistov, med katerimi je bilo tudi 16 članov štirih posavskih planinskih društev: Brežice, Lisca Sevnica, Radeče in Videm Krško.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja