Gasilstvo

Tudi radeški članici na nacionalnem posvetu vodij gasilk

GZS31posvet-gasilk-v-Zreah-49mTa konec tedna poteka v Zrečah 31. posvet za predsednice komisij za delo s članicami v gasilskih zvezah in njihove namestnice. Na najbolj številčnem dogodku, rezerviranem za gasilke, Gasilsko zvezo Radeče predstavljata dve gasilki, ena članica PGD Jagnjenica in ena članica PGD Radeče.

Sicer je posavska regija zastopana z vsemi predstavnicami, saj so navzoče tudi Vesna Kozole (GZ Brežice), Mojca Kerin (GZ Krško) in Tina Dremšak (GZ Sevnica), prav tako pa tudi celjska regija.

Sobotni dan se je začel z uvodnim pozdravom Elizabete Čampa, predsednice Sveta članic GZS in Janka Cerkvenika, predsednika GZS in Darka Buta, nakar je gost iz sosednje Hrvaške, Darko Dukić (poveljnik Šibensko-kninske županije) navzoče seznanil s podrobnostmi nesreče na Kornatih, v kateri je pred 12 leti izgubilo življenje 12 gasilcev pri gašenju požara v naravi.

Sledilo je predavanje Andreja Štremlja na temo preventive, ki je bila aktualna tema preteklega meseca, delo pa se je kasneje nadaljevalo v duhu krajše sprostitvene dejavnosti (nordijska hoja, ali telovadba za zdravo hrbtenico ali plavanje), saj je bilo popoldne prav tako zapolnjeno z bogatimi vsebinami.

Po kosilu so potekale delavnice na temo tehničnega reševanja, razvrščanja, prve pomoči, informatike in sodobne kulinarike-priprave hitrega obroka, pred večerjo pa sta zbrane obiskala še poveljnik GZS, Franci Petek in generalni direktor URSZR, Darko But, ki sta iz prve roke odgovarjala na konkretna vprašanja, zastavljena s strani gasilk.

 

 

Share
Ostale novice iz Posavja