Gasilstvo

Tri ekipe iz radeške gasilske zveze na otroškem boju v Rečici

Otroki-gasilski-boj-Reica-2019-255mProstovoljno gasilsko društvo Rečica, ki deluje znotraj Gasilske zveze Laško, je organiziralo že tradicionalni tekmovalni dan za gasilski podmladek, poimenovan otroški gasilski boj.Mladi gasilci so na nogometnem igrišču Huda jama tekmovali v pionirski (31 ekip) in mladinski (29 ekip) konkurenci, ob zaključku pa so svoje spretnosti in hitrost prikazali tudi gasilski cicibani.

Tekmovanja so se udeležile tri ekipe iz Gasilske zveze Radeče, in sicer pionirji iz PGD Radeče, kateri so osvojili 7. mesto med 23 sodelujočimi v svoji kategoriji ter dve ekipi mladink iz PGD Svibno - te so med devetimi sodelujočimi osvojile 6. in 9. mesto.

Med sodelujočimi so prvo mesto osvojile zlate gasilke (pionirke) iz PGD Moravče, v konkurenci pionirjev je slavila ekipa Ilijevci na kupu iz gostiteljske PGD Rečica, med mladinkami so bile najboljše gasilke iz PGD Šentjanž in med mladinci gasilci ekipe PGD Dol pri Hrastniku 1.

Pokale so prejele najboljše tri ekipe v posamezni kategoriji, za nemoten potek tekmovanja pa je skrbela okoli 20-članska organizatorska ekipa iz vrst PGD Rečica, ki se je trudila za prijetno počutje gasilskih otrok in njihovih mentorjev.

Na samem tekmovališču in v njegovi okolici se je tekom dneva družilo okoli 220 mladih gasilcev v starosti od 4 do 16 let ter okrog 20 mentorjev sodelujočih trojk – skupno iz kar 18 različnih prostovoljnih gasilskih društev in 10 gasilskih zvez.

Na otroškem gasilskem boju so nastopili mladi iz PGD Gorenje nad Zrečami (GZ Zreče-Vitanje); PGD Dobriša vas-Petrovče in PGD Polzela (GZ Žalec); PGD Rečica, PGD Rimske Toplice, PGD Vrh nad Laškim, PGD Laško in PGD Sedraž (vse GZ Laško); PGD Dol pri Hrastniku, PGD Hrastnik in PGD Prapretno (GZ Hrastnik); PGD Radeče in PGD Svibno (GZ Radeče); PGD Moravče iz GZ Moravče; PGD Študa iz GZ Domžale; PGD Loče iz GZ Slovenske Konjice; PGD Šentjanž iz GZ Sevnica ter PGD Trbovlje iz GZ Trbovlje.

Gasilska mladina je tako skozi zdravo tekmovalnost in medsebojno druženje spoznala in okrepila veščine premagovanja različnih ovir, gašenja z ročnim gasilnim aparatom, navezavo vozlov, štafetnega zvijanja cevi, se seznanila z otroško različico uporabe izolirnega dihalnega aparata ter se preizkusila v reševanju osebe iz zadimljenega prostora ter v gašenju.

PGD Rečica, ki je otroški Fire combat z devetimi različnimi nalogami izvedlo po idejni zasnovi dolgoletnega mentorja mladine in namestnika poveljnika društva Srečka Očka, je na vročo junijsko nedeljo pripravilo tudi pester spremljevalni program športnih in družabnih aktivnosti za gasilsko mladino od blizu in daleč.

 

Share
Ostale novice iz Posavja