Gasilstvo

2. pohod v spomin Andreju Čeču

2pohod-po-Andrejevi-poti-2019-26mČlani PGD Radeče smo na včerajšnjo februarsko nedeljo v dopoldanskem času organizirali 2. pohod po Andrejevi poti, z izhodiščem v centru Radeč in ciljno točko na Svinjskem rtu.

Rekreativno druženje smo tudi letos izvedli z željo, da postane tradicionalno, v spomin Andreju Čeču, dolgoletnemu aktivnemu članu Prostovoljnega gasilskega društva Radeče, Zveze šoferjev in avtomehanikov Radeče ter Planinskega društva Radeče.

Zbrali smo se prav na drugo obletnico dne, ko je nepričakovano preminul Andrej Čeč, kateri je bil sicer aktivno vključen tudi v Društvo vinogradnikov Sevnica, kot aktiven radioamater z licenco je deloval v Radio klubu Milan Kos iz Radeč, bil pa je tudi član Rdečega križa Slovenije in krvodajalec.

Po zboru v radeškem gasilskem domu in dobrodošlici s pecivom, kavo in aperitivom, je zbrane nagovoril predsednik PGD Radeče, Luka Suzić, zatem pa smo pohodniki vzeli pot pod noge in se povzpeli navkreber. Nekje na polovici poti nas je prijazno postregla še Mojca Sirk, predsednica Turističnega društva Radeče, in člani njene družine.

Med udeleženci je najmlajša prisotna (katero je njen oče, sicer vodnik v Planinskem društvu Radeče, nosil, oprtano na ramena) štela le dve leti, najstarejši pa 74 let.

Po slabi uri zmerne hoje je na ciljni točki, Svinjskem rtu (497 m.n.v.), ki je bila tudi Andrejeva priljubljena domača pohodniška destinacija, sledila zahvala organizatorjev pohoda za dobrovoljno in uspešno premagano pot s povabilom na zakusko v Prnovše, nato pa smo drugo druženje skupnemu prijatelju v spomin ovekovečili še pred fotografskim objektivom in opravili skupen vpis v planinsko knjigo.

Nazaj grede smo se ustavili v Prnovšah, v Čečevi zidanici, kjer so tudi letošnje leto domači izkazali podporo in pomoč ideji glede pohoda ter poskrbeli za okrepčilo z obloženimi kruhki, pecivom in pijačo. Na tem mestu znova iskrena hvala za prijazno pogostitev in izkazano gostoljubje Tatjani, Katji in Mihi Čeč ter Saši in Boštjanu Ravnikar.

Pohoda se je ob lanskoletni prvi izvedbi udeležilo 42, letos pa 46 pohodnikov predvsem iz gasilskih, šoferskih in planinskih vrst, s čimer smo znova kolektivno in z dogodkom namensko pripomogli k ohranjanju spomina na našega Andreja.

Organizatorji smo bili posebej veseli, da so se vabilu k udeležbi na pohod odzvali tudi ostali občani, ki sicer niso posebej društveno aktivni, so pa vsestranskega Čeča poznali in tudi se tako svojevrstno poklonili spominu nanj.

Foto: D.J., Marko Radulović, Franc Titovšek

Share
Ostale novice iz Posavja