Gasilstvo

Radeški gasilski podmladek na taboru na Lisci

Gasilski-tabor-na-Lisci-2018-21mKomisija za delo z mladino pri Gasilski zvezi Radeče je ta konec tedna organizirala tabor za gasilske pionirje in mladince, med njiimi pa se je na posavskem biseru, Lisci, med skupno 41 udeleženci pa se je našlo tudi nekaj tistih najmlajših, poimenovanih "cicibani".

Tridnevno gasilsko druženje se je pričelo včeraj popoldan, ko so se pred Tončkovim domom na Lisci zbrali mladi gasilci iz treh prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Radeče - največ, 21, jih je bilo iz Jagnjenice, 15 iz Vrhovega ter pet iz Svibna, iz vrst PGD Radeče pa udeležbe ni.

Po postroju na igrišču so mladinci razvili gasilsko mladinsko tekmovalno zastavo, nato pa je zbrane pozdravil Sebastjan Jevševar, predsednik Komisije za delo z mladino pri GZ Radeče, kateri je predstavil načrtovane aktivnosti za prvi dan druženja, nato pa je po pooblastilu predsednika in poveljnika GZ Radeče spregovoril še član poveljstva GZ Radeče, Matjaž Šuligoj. Za nemoten potek strokovno-družabnega druženja na gasilskem taboru seveda ne gre brez prisotnosti zavzetih mentorjev.

Sledila je razporeditev otrok po sobah in večerja, nato pa družabne igre za pionirje in ogled filma za mladince. Sobotni dan je v dopoldanskem času minil v duhu nalog s področja orientacije in v popoldanskem skozi različne igre, jutri pa mlade gasilce pred vrnitvijo v njihova matična gasilska društva čaka še prikaz gasilske opreme in vozil.

 

Share
Ostale novice iz Posavja