Gasilstvo

Gasilska mladina na pripravah v Savudriji

PGD-Jagnjenicapriprave-mladincev-Savudrija-2018Izbrana gasilska mladina z Jagnjenice se je, preden se z jesenjo prične novo šolsko leto in kmalu zatem državno gasilsko mladinsko tekmovanje, odpravila na skupne priprave pred veliko preizkušnjo v močni konkurenci.

Po tem, ko je na lanskem regijskem tekmovanju 9-članska mladinska ekipa PGD Jagnjenica osvojila drugo mesto v Zrečah, s čimer so postali regijski podprvaki, jih 22. septembra čaka nastop na državnem tekmovanju gasilske mladine, ki bo v Gornji Radgoni.

Prostovoljno gasilsko društvo Jagnjenica je za svoj gasilski podmladek s pomočjo sponzorjev organiziralo pet-dnevno druženje v Savudriji, kjer so se fantje in dekleta urili v vse hitrejši in vse bolj pravilni izvedbi tekmovalne mokre vaje s hidrantom za mladince ter preko športnih aktivnosti vzdrževali kondicijo, obenem pa so se razvedrili tudi s prostočasnimi dejavnostmi (nogomet, odbojka, plavanje v morju, sprehodi) in se sproščali ob družabnih igrah.

Kot je povedala mentorica mladinske ekipe PGD Jagnjenica, Lucija Prašnikar, so s tem, ko so omogočili priprave gasilskim mladincem pomembno okrepili timski duh in jim nadgradili občutek, da delujejo kot eno, kot celota, v kateri je prav vsak član pomemben in prav vsaka funkcija, katera se opravlja, ključna za čim boljši prikaz vaje.

Poleg mentorice sta bili z otroci še Jerneja Novak, sicer aktualna desetarka članic A PGD Jagnjenica na nedavnem tekmovanju Gasilske zveze Radeče, in Breda Šuligoj, predsednica PGD Jagnjenica, gasilska mladina z Jagnjenice pa po uspešno izvedenih skupinskih pripravah na nastop v vseslovenski konkurenci s še večjo motivacijo in medsebojno povezanostjo odšteva mesece in dneve do odločilnega dne v Gornji Radgoni.

Foto: Arhiv PGD Jagnjenica

 

Share
Ostale novice iz Posavja