Gasilstvo

Regijski gasilski podprvaki so mladinci z Jagnjenice

Podprvaki-PGD-JagnjenicaMinuli konec tedna je v Zrečah potekalo regijsko gasilsko tekmovanje, na katerem so Gasilsko zvezo Radeče predstavljale štiri ekipe iz vrst PGD Jagnjenica ter po ena ekipa iz PGD Svibno in PGD Vrhovo.

V nedeljo so se v hitrosti in spretnostih merili pripadniki članskih in vetranskih enot. Jagnjeniške gasilke so v kategoriji "članice B" osvojile pregovorno nehvaležno 4. mesto med skupno devetimi sodelujočimi ekipami, starejše gasilke so bile sedme med desetimi, gasilci v kategoriji "člani B" pa so zasedli predzadnje, 15. mesto, je razvidno iz podatkov, kot jih je posredoval predsednik tekmovalnega odbora regijskega članskega tekmovanja, Bojan Hrepevnik. V kategoriji "Člani A" so bili gasilci iz PGD Jagnjenica12., gasilci Svibna so si priborili 15. mesto, v isti kategoriji pa je PGD Vrhovo osvojilo 17. mesto med 19-imi.

Daleč najbolj uspešni pa so bili na tekmovanju mladinci PGD Jagnjenica, kateri so na sobotni preizkušnji zaostali le za PGD Pristava pri Mestinju ter tako osvojili 2. mesto med skupno dvajsetimi sodelujočimi, s čimer so si zagotovili nastop na državnem tekmovanju, ki bo prihodnje leto, predvidoma maja v Gornji Radgoni.

Več kot odlično ekipo sicer sestavljajo Aljaž Dornik, Ula Knavs, Maja Knez, Matija Lazar, Dušan Lazar, Lovro Nograšek, Lea Ramoveš, Aljaž Ramoveš in Saša Trebežnik.

Nedavni uspeh jagnjeniškega podmladka pa ni prvi v zgodovini delovanja društva, saj so se pred okoli 15-imi leti mladinke že uvrstile na državno tekmovanje.

"Uvrstitev naše ekipe je bila presenečenje za vse, saj nismo veljali za favorite. Vendar mladinci so se res potrudili in dali vse od sebe ter speljali vse tri kategorije brez kazenskih točk," pove mentorica regijskih podprvakov, Lucija Prašnikar.
 
Pred pomembnim nastopom vsekakor ne bodo počivali na lovorikah, saj jim "državno tekmovanje predstavlja velik iziv, da njihovo dosedanje delo še nadgradijo in izpilijo.
 
"Vendar se ne obremenjujemo s končnim mestom. Pomembno je, da gredo mladinci na tekmovanje brez vsakršnega pritiska, da bodo v tekmovanju sproščeno uživali in z veseljem opravili svoje naloge, kakor so to storili na regijskem tekmovanju. To je ključni element za dosego vrhunskega rezultata, " zaključi Lucija, ponosna na svoje varovance.

Foto: arhiv PGD Jagnjenica

 

Share
Ostale novice iz Posavja