Gasilstvo

Prikaz gasilskih vozil z opremo v Radečah

Predstavitev-gasteh05Gasilska zveza Radeče je organizirala predstavitev gasilske tehnike, ki jo imajo v uporabi gasilske enote v naši občini.

Predstavitev je potekala 23. septembra med 14. in 17. uro, na zelenici ob Savi. Društva so občanom predstavila zaščitno in reševalno opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu. Poleg društev Gasilske zveze Radeče so na predstavitvi sodelovala tudi društva sosednjih gasilskih zvez, Sevnica in Hrastnik. Slednji so Radečanom predstavili novo gasilsko cisterno, ki jo imajo v Prostovoljnem gasilskem društvu Hrastnik mesto.

Gasilski društvi Sevnica in Šentjanž pa sta predstavili vozilo za hitre tehnične intervencije, ki se pretežno uporablja za reševanje ob prometnih nesrečah in je last gasilcev iz Sevnice, ter novo gasilsko avto cisterno, ki je v lasti gasilcev iz sosednjega Šentjanža.

Razstavljeno gasilsko tehniko so si z zanimanjem ogledali tudi župan in podžupan Občine Radeče, Tomaž Režun in Janez Prešiček ter poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, Matjaž Han. 

Pripravil: Karl Klembas, poveljnik GZ Radeče

Foto: Damjan Vodenik

 

Share
Ostale novice iz Posavja