Gasilstvo

Na Vrhovem nov objekt za novo gasilsko vozilo

PGD-VrhovoObjekt-in-vozilo01Gasilci Prostvoljnega gasilskega društva Vrhovo so za njihovim domačim gasilskim domom postavili nov objekt, v katerem bo osrednji prostor imel nov gasilski kombi.
V projekt izdelave novega objekta je bilo vloženih 900 ur prostovoljnega dela, med najbolj zavzetimi posamezniki pri raznovrstnih delih pa so bili Rudi Jevševar, Alojz Kmetič, Marjan Pinosa in Nande Zupanec. Predsednik PGD Vrhovo, Rudi Jevševar, je posebej izpostavil mladince njihovega društva, ki so z vso resnostjo pristopili k pomoči in dokazali, da bodo skrbno in vestno nadaljevali že začrtano pot vrhovškega gasilstva.

Na pomoč so kot donatorji priskočili tudi nekateri bližnji obrtniki. Tako je Janez Pungerčar iz Tržišča priskrbel in dostavil gramoz ter z ustrezno gradbeno mehanizacijo utrdil podlago, Jože Prah iz Zavoda za gozdove je pomagal, da so gasilci dobili del okroglega lesa za ostrešje, Komunala Radeče je uredila izkop in odvoz odpadnega materiala, Anton Pucelj je izdelal okna in Viki Strojanšek (ki sicer ni gasilec) je podaril 52 ur svojega dela.
 
6. julija so zaključek del z zakusko in zdravico zaokrožili gasilci PGD Vrhovo, predsednik GZ Radeče, Rado Mrežar, državnozborski poslanec, Matjaž Han, župan Občine Radeče, Tomaž Režun, direktorica Občinske uprave Občine Radeče, Brigita Stopar in višji svetovalec za gospodarstvo na Občini Radeče, Dalibor Crljenkovič.

Slabih deset tisočakov vredna naložba v postavitev garažnega objekta bo uradno predana svojemu namenu 12. avgusta 2017, ko bodo v PGD Vrhovo slovesno prevzeli še eno pomembno pridobitev, gasilsko vozilo za prevoz moštva (kombi). Finančni zalogaj slednjega se je gibal okoli 40.000 EUR (z nadgradnjo vred). Realizacijo nakupa novega vozila in postavitev novega objekta, kateri bo služil kot garaža, bodo avgusta pospremili z gasilsko veselico z Okroglimi muzikanti in gasilskim tekmovanjem.

Foto: Rudi Jevševar, Leon Žlajpah

Share
Ostale novice iz Posavja