Gasilstvo

GZ Radeče bogatejša za 15 višjih gasilcev

VG-2017016. in 7. maja 2017 so potekali zaključni izpiti za pridobitev čina višji gasilec v organizaciji GZ Radeče. Na zaključnih izpitih, kateri so bili razdeljeni v dva sklopa (praktični in teoretični del) je sodelovalo 15 kandidatov iz vseh gasilskih enot GZ Radeče.

V soboto, 6.5.2017 je na Breznem v EHO centru potekal praktičen izpit, kateri je bil sestavljen iz petnajstih vaj vodenja skupine. Vsak kandidat je moral na delovni točki izkazati usvojeno znanje s področja vodenja skupine in varnega dela.

V nedeljo, 7.5.2017 pa je na Jagnjenici potekal teoretični izpit, ki je bil sestavljen iz sedmih, vsebinsko različnih, vprašanj.

Komisija v sestavi Uroš Češnjevar, Tomaž Žagar (komisija GZS), Leon Žlajpah (vodja tečaja) in Damjan Gomboc (zapisnikar) je ugotovila, da je vseh 15 kandidatov pokazalo dovolj ustreznega znanja na praktičnem in teoretičnem izpitu, s čimer so tečajniki pridobili nov naziv - višji gasilec, in s tem prevzeli še večjo odgovornost pri operativnem delu.

Gasilce je prišel ob koncu sklepnega dela izobraževanja pozdravit tudi župan občine Radeče, Tomaž Režun in jim čestital za opravljeno izobraževanje. Na koncu je bilo še družabno srečanje vseh tečajnikov in inštruktorjev.

Za uspešno končan tečaj se moram zahvaliti vsem tečajnikom za strpnost, inštruktorjem in predavateljem za dobro in strokovno poučevanje in pa PGD Hrastnik in PGD Sedraž za pomoč pri organiziranju poligona za praktičen del izpita.

Pripravil: Leon Žlajpah, GČ I. st., vodja izobraževanja

 

Share
Ostale novice iz Posavja