Gasilstvo

Gasilci radeške občine še medicinsko opremljeni

PP01Na pobudo Prostovoljnega gasilskega društva Radeče je Občina Radeče z nabavo osnovne zdravstvene opreme za namen nudenja prve pomoči poskrbela, da imajo gasilci poleg tehnične, gasilske opremljenosti od začetka maja letos zagotovljene še medicinske pripomočke za primer prvega posredovanja ob zdravstveni ogroženosti posameznikov.

Na uradni predaji opreme so bili prisotni župan Občine Radeče, Tomaž Režun,  direktorica radeške občinske uprave, Brigita Stopar, Rado Mrežar kot predstavnik radeške gasilske zveze in Slavko Kočevar, poveljnik radeške civilne zaščite.

Vsem štirim predsednikom in/ali poveljnikom prostovoljnih gasilskih društev (Jagnjenica, Radeče, Svibno, Vrhovo) so predali reševalne nahrbtnike z osnovno opremo prve pomoči. Osrednje društvo občine, PGD Radeče je zaradi aktivnejše in najbolj pogoste vključenosti s področja interveniranja prejelo še zajemalna nosila ter tlačno posodo z medicinskim kisikom in kisikovo masko, omenjena dodatna oprema pa bo na voljo za uporabo vsem gasilskim društvom Gasilske zveze Radeče.

Sicer imajo v radeški občini gasilci solidno znanje nudenja prve pomoči, preko bodisi opravljene specialnosti bolničar (izobraževanje Gasilske zveze Slovenije) bodisi preko zdravstvene usposobljenosti po poklicni poti - v Radečah je takih pet, po ostalih treh društvih pa eden do dva.

Foto: Iztok Gospodarič

 

Share
Ostale novice iz Posavja