Gasilstvo

Na tehničnem dnevu v Laškem tudi radeški gasilec Germ

GZ-Lako7TD04Gasilska zveza Laško je na prvi junijski dan organizirala že sedmi tehnični dan, katerega se je udeležilo 40 operativnih gasilcev, velika večina teh praviloma že izkušenih na področju interveniranja. Iz Gasilske zveze Radeče je bil na enodnevnem tečaju član PGD Radeče, Marko Germ.

Preberi več

Tri ekipe iz radeške gasilske zveze na otroškem boju v Rečici

Otroki-gasilski-boj-Reica-2019-255mProstovoljno gasilsko društvo Rečica, ki deluje znotraj Gasilske zveze Laško, je organiziralo že tradicionalni tekmovalni dan za gasilski podmladek, poimenovan otroški gasilski boj.Mladi gasilci so na nogometnem igrišču Huda jama tekmovali v pionirski (31 ekip) in mladinski (29 ekip) konkurenci, ob zaključku pa so svoje spretnosti in hitrost prikazali tudi gasilski cicibani.

Preberi več

54. gasilske igre slovenske papirne industrije

20Minulo soboto sta podjetje Radeče Papir Nova in Prostovoljno gasilsko društvo Jagnjenica organizirala 54. gasilske igre papirne industrije, katerih se po tradiciji udeležujejo gasilci iz krajev, v katerih močno gospodarsko panogo predstavlja papirništvo.

Preberi več

Srečanje pobratenih gasilskih društev v Miklavžu

Sreanje-pobratenih-drutev-2019Miklavfoto-JSonc-112mMinulo soboto je potekalo tradicionalno srečanje pobratenih prostovoljnih gasilskih društev, katerega gostitelj je bilo letošnje leto PGD Miklavž na Dravskem polju. Zbrali smo se člani in članice iz štirih PGD-jev: poleg gostiteljskega še PGD Radeče, PGD Lukovek iz GZ Trebnje in DVD Sisak iz sosednje Republike Hrvaške.

Preberi več

24 novih usposobljenih gasilskih strojnikov

PGD-RadeeTeaj-strojnik-2019Minuli petek se je z opravljanjem pisnega preizkusa znanja zaključil tečaj za strojnika, katerega je organizirala Gasllska zveza Radeče, uspešno pa ga je zaključilo 24 tečajnikov iz vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev.

Preberi več

Skupščina Gasilske zveze Radeče

66mPrvi petek aprila se je v Gostilni Jež na Jagnjenici sestalo vodstvo in poveljstvo Gasilske zveze Radeče, skupaj z delegati vseh štirih prostovoljnih društev in stanovskimi ter ostalimi gosti.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja