Gasilstvo

Gasilci posredovali v Čimernem

112Sinoči so bili gasilci osrednjega prostovoljnega gasilskega društva aktivirani k pomoči - reanimaciji, saj je bilo zaradi same oddaljenosti kraja vnaprej jasno, da bo zdravstvena reševalna ekipa na prizorišče prišla kasneje kot gasilci iz Radeč. Sedem operativnih gasilcev PGD Radeče je tako odhitelo na pomoč takoj ob pozivu in osebi v stiski nudilo pomoč s pomočjo defibrilatorja do prihoda NMP Laško. Kljub naporom in prizadevanjem je starejša oseba žal preminula.

Tudi radeški članici na nacionalnem posvetu vodij gasilk

GZS31posvet-gasilk-v-Zreah-49mTa konec tedna poteka v Zrečah 31. posvet za predsednice komisij za delo s članicami v gasilskih zvezah in njihove namestnice. Na najbolj številčnem dogodku, rezerviranem za gasilke, Gasilsko zvezo Radeče predstavljata dve gasilki, ena članica PGD Jagnjenica in ena članica PGD Radeče.

Preberi več

Dan odprtih vrat PGD Radeče

PGD-RadeeDan-odprtih-vrat-2019-54mPreteklo soboto je deseterica operativne ekipa osrednjega prostovoljnega gasilskega društva v občini Radeče pripravila dan odprtih vrat za občanke in občane, z aktivnostmi katerega je bilo opozorjeno na (ne)pravilno ukrepanje v primeru, ko zagori maščoba, prikazani so bili postopki nudenja prve pomoči, vsak pa se je lahko preizkusil tudi v gašenju goreče plinske jeklenke z ročnim gasilnikom,

Preberi več

Mesec požarne varnosti s poudarkom na večstanovanjskih stavbah

GZSmesec-po-varnosti-2019Z oktobrom se je začel mesec požarne varnosti. V projektu priprave vsebin so sodelovali trije partnerji: Slovensko združenje za požarno varstvoGasilska zveza Slovenije in Uprava Republike Slovenije zazaščito in reševanje. Slogan letošnje teme je: Za požarno varnost v večstanovanjskih stavbah skrbimo vsi. Skupni namen je opozoriti lastnike in uporabnike stanovanj ter upravnike večstanovanjskih stavb (kot pooblaščence etažnih lastnikov) na pomen požarne varnosti.

Preberi več

Izlet mladine Gasilske zveze Radeče

20190831Skupinska-mladincimZadnjo soboto avgusta je Komisija za delo z mladino pri Gasilski zvezi Radeče organizirala športno druženje za bodoče operativne gasilce, ki so aktivni v matičnih prostovoljni gasilskih društvih kot gasilski pionirji in gasilci mladinci.

Preberi več

Tudi OŠ Radeče sodelovala na likovnem in literarnem gasilskem natečaju

Nateaj-gasilciV sredo, 28. avgusta, je v Metliki potekala slovesnost ob 50-letnici Slovenskega gasilskega muzeja dr. Branka Božiča, na kateri so med drugim podelili priznanja najboljšim osnovnošolcem, kateri so se odzvali februarskemu vabilu in sodelovali na literarnem ali likovnem natečaju na temo "Gasilec, na pomoč"! Na natečaj je prispelo skoraj 3000 likovnih in literarnih deliz skupno 185 šol, med njimi pa so svojo kreativnost izkazali tudi učenci Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja