Gasilstvo

Tehnični dan vrhovških gasilcev

PGD-Vrhovo2018-11-03Tehnini-dan-operativcev-01Po sklepu poveljstva PGD Vrhovo in skladno s sprejetim programom izobraževanj je bil na prvo novembrsko soboto izveden t.i. tehnični dan za operativne gasilce PGD Vrhovo.

Preberi več

Mladinci z Jagnjenice med boljšo polovico slovenskih ekip

PGD-Jagnjenicadrgastekm-201802V Gornji Radgoni je danes v znamenju deževnega vremena potekalo državno mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta, na katerem je nastopilo 12 posavskih gasilskih ekip, med njimi tudi mladinska ekipa PGD Jagnjenica, katera je kot edina zastopala Gasilsko zvezo Radeče.

Preberi več

Prva krompirjada gasilk Gasilske zveze Radeče

NaslovnakrompirjadaNa sončno sobotno dopoldne je okrog lovskega doma na Močilnem, nekaj kilometrov iz Radeč, prijetno dišalo. Gasilke smo namreč na štirih delovnih točkah pripravljale pražen krompir, katerega je nato ocenila izbrana komisija, druženje pa se je nadaljevalo ob malici in v sproščenem vzdušju.

Preberi več

22 let Gasilske zveze Radeče

LOGO-GZ-RADEENa današnji dan mineva 22 let, odkar je bila ustanovljena Gasilska zveza Radeče, katera združuje štiri prostovoljna gasilska društva, poleg osrednjega PGD Radeče še PGD Jagnjenica, PGD Vrhovo in PGD Svibno.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja