Gasilstvo

Skupno gašenje požara svibenskih in radeških gasilcev

Intervencija-9Poar-v-naravi-Svibno-1Minulo nedeljo je malce pred četrto uro popoldan zagorelo pod gradom v kraju Svibno (Občina Radeče). Zakaj je do manjšega požara v naravi prišlo, ni znano, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe. Na kraj dogodka pa so prostovoljni gasilci odhiteli s petimi vozili. Skupno 27 gasilcev iz operativnih vrst PGD Svibno in PGD Radeče je požar pogasilo v dobrih dveh urah, je povedal vodja intervencije, poveljnik PGD Radeče, Janez Sonc. In še zanimivost, vidna tudi na fotografiji: na vroč junijski dan so gasilci med svojim delom opazili kačo, kar je le še dodaten dokaz, da so nevarnosti, katere pretijo gasilcem med opravljanjem njihovega poslanstva, resnično raznolike.

Vir in foto: PGD Radeče in PGD Svibno


 

Na tehničnem dnevu v Laškem tudi radeški gasilec Germ

GZ-Lako7TD04Gasilska zveza Laško je na prvi junijski dan organizirala že sedmi tehnični dan, katerega se je udeležilo 40 operativnih gasilcev, velika večina teh praviloma že izkušenih na področju interveniranja. Iz Gasilske zveze Radeče je bil na enodnevnem tečaju član PGD Radeče, Marko Germ.

Preberi več

Tri ekipe iz radeške gasilske zveze na otroškem boju v Rečici

Otroki-gasilski-boj-Reica-2019-255mProstovoljno gasilsko društvo Rečica, ki deluje znotraj Gasilske zveze Laško, je organiziralo že tradicionalni tekmovalni dan za gasilski podmladek, poimenovan otroški gasilski boj.Mladi gasilci so na nogometnem igrišču Huda jama tekmovali v pionirski (31 ekip) in mladinski (29 ekip) konkurenci, ob zaključku pa so svoje spretnosti in hitrost prikazali tudi gasilski cicibani.

Preberi več

54. gasilske igre slovenske papirne industrije

20Minulo soboto sta podjetje Radeče Papir Nova in Prostovoljno gasilsko društvo Jagnjenica organizirala 54. gasilske igre papirne industrije, katerih se po tradiciji udeležujejo gasilci iz krajev, v katerih močno gospodarsko panogo predstavlja papirništvo.

Preberi več

Srečanje pobratenih gasilskih društev v Miklavžu

Sreanje-pobratenih-drutev-2019Miklavfoto-JSonc-112mMinulo soboto je potekalo tradicionalno srečanje pobratenih prostovoljnih gasilskih društev, katerega gostitelj je bilo letošnje leto PGD Miklavž na Dravskem polju. Zbrali smo se člani in članice iz štirih PGD-jev: poleg gostiteljskega še PGD Radeče, PGD Lukovek iz GZ Trebnje in DVD Sisak iz sosednje Republike Hrvaške.

Preberi več

Skupščina Gasilske zveze Radeče

66mPrvi petek aprila se je v Gostilni Jež na Jagnjenici sestalo vodstvo in poveljstvo Gasilske zveze Radeče, skupaj z delegati vseh štirih prostovoljnih društev in stanovskimi ter ostalimi gosti.

Preberi več

24 novih usposobljenih gasilskih strojnikov

PGD-RadeeTeaj-strojnik-2019Minuli petek se je z opravljanjem pisnega preizkusa znanja zaključil tečaj za strojnika, katerega je organizirala Gasllska zveza Radeče, uspešno pa ga je zaključilo 24 tečajnikov iz vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja