Gasilstvo

2. pohod v spomin Andreju Čeču

2pohod-po-Andrejevi-poti-2019-26mČlani PGD Radeče smo na včerajšnjo februarsko nedeljo v dopoldanskem času organizirali 2. pohod po Andrejevi poti, z izhodiščem v centru Radeč in ciljno točko na Svinjskem rtu.

Preberi več

Usposabljanje s področja radijskih zvez

GZ-Radeeusposabljanje-RZ2019-02-02-15mMinulo soboto je Gasilska zveza Radeče organizirala usposabljanje za področje radijskih zvez, katero je bilo izvedeno skladno z dogovorom na zadnji skupni seji poveljstva in upravnega odbora Gasilske zveze Radeče.

Preberi več

Požar vozila v Jelovem

112Na ponedeljkovo jutro je bilo že slišati sirene gasilskega vozila. Radeški gasilci so namreč prejeli obvestilo, da je v Jelovem zagorel avtomobil. 6-članska posadka je z MAN 280 avtocisterno 16/25 odhitela na pomoč -  odklopili so akumulator in pogasili požar s CO₂. K sreči dogodek ni bil večjih razsežnosti, tako tudi življenja potnikov v vozilu, ki je zagorelo, niso bila ogrožena. Današnja intervencija je bila sicer četrta v letošnjem letu za operativce PGD Radeče.

 

147. občni zbor PGD Radeče

PGD-Radee147-17mV soboto, 26. januarja 2019, smo se v prostorih Gostilne Strnad na Hotemežu zbrali gasilci PGD Radeče na svojem rednem letnem občnem zboru, ki je letos potekal 147-ič, kar nas uvršča med najstarejša gasilska društva na slovenskih tleh.

Preberi več

4. srečanje gasilskih funkcionarjev celjske regije

CE-regija4sreanje-funkcionarjev-v-GZ-Zree-Vitanje01mMinuli petek popoldan je Gasilska zveze Zreče-Vitanje gostila 4. srečanje nekdanjih in sedanjih funkcionarjev gasilskih zvez celjske regije. Iz Gasilske zveze Radeče so se dogodka udeležili Slavko Breznikar, Damjan Gomboc, Franci Gros in Rado Mrežar.

Preberi več

Tehnični dan vrhovških gasilcev

PGD-Vrhovo2018-11-03Tehnini-dan-operativcev-01Po sklepu poveljstva PGD Vrhovo in skladno s sprejetim programom izobraževanj je bil na prvo novembrsko soboto izveden t.i. tehnični dan za operativne gasilce PGD Vrhovo.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja