Gasilstvo

Tudi radeški članici na nacionalnem posvetu vodij gasilk

GZS31posvet-gasilk-v-Zreah-49mTa konec tedna poteka v Zrečah 31. posvet za predsednice komisij za delo s članicami v gasilskih zvezah in njihove namestnice. Na najbolj številčnem dogodku, rezerviranem za gasilke, Gasilsko zvezo Radeče predstavljata dve gasilki, ena članica PGD Jagnjenica in ena članica PGD Radeče.

Preberi več

Dan odprtih vrat PGD Radeče

PGD-RadeeDan-odprtih-vrat-2019-54mPreteklo soboto je deseterica operativne ekipa osrednjega prostovoljnega gasilskega društva v občini Radeče pripravila dan odprtih vrat za občanke in občane, z aktivnostmi katerega je bilo opozorjeno na (ne)pravilno ukrepanje v primeru, ko zagori maščoba, prikazani so bili postopki nudenja prve pomoči, vsak pa se je lahko preizkusil tudi v gašenju goreče plinske jeklenke z ročnim gasilnikom,

Preberi več

Mesec požarne varnosti s poudarkom na večstanovanjskih stavbah

GZSmesec-po-varnosti-2019Z oktobrom se je začel mesec požarne varnosti. V projektu priprave vsebin so sodelovali trije partnerji: Slovensko združenje za požarno varstvoGasilska zveza Slovenije in Uprava Republike Slovenije zazaščito in reševanje. Slogan letošnje teme je: Za požarno varnost v večstanovanjskih stavbah skrbimo vsi. Skupni namen je opozoriti lastnike in uporabnike stanovanj ter upravnike večstanovanjskih stavb (kot pooblaščence etažnih lastnikov) na pomen požarne varnosti.

Preberi več

Izlet mladine Gasilske zveze Radeče

20190831Skupinska-mladincimZadnjo soboto avgusta je Komisija za delo z mladino pri Gasilski zvezi Radeče organizirala športno druženje za bodoče operativne gasilce, ki so aktivni v matičnih prostovoljni gasilskih društvih kot gasilski pionirji in gasilci mladinci.

Preberi več

Golažijada Gasilske zveze Radeče

Golaijada-minLPPo lanskoletni nenaklonjenosti vremenskih razmer (in je dogodek z letnico 2018 izpadel) je preteklo soboto Gasilski zvezi Radeče in organizatorjem PGD Jagnjenica uspelo izvesti 3. Golažijado, na katero so bili vabljeni gasilci in gasilke vseh štirih prostvoljnih gasilskih društev v občini Radeče.

Preberi več

Tudi OŠ Radeče sodelovala na likovnem in literarnem gasilskem natečaju

Nateaj-gasilciV sredo, 28. avgusta, je v Metliki potekala slovesnost ob 50-letnici Slovenskega gasilskega muzeja dr. Branka Božiča, na kateri so med drugim podelili priznanja najboljšim osnovnošolcem, kateri so se odzvali februarskemu vabilu in sodelovali na literarnem ali likovnem natečaju na temo "Gasilec, na pomoč"! Na natečaj je prispelo skoraj 3000 likovnih in literarnih deliz skupno 185 šol, med njimi pa so svojo kreativnost izkazali tudi učenci Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče.

Preberi več

Skupno gašenje požara svibenskih in radeških gasilcev

Intervencija-9Poar-v-naravi-Svibno-1Minulo nedeljo je malce pred četrto uro popoldan zagorelo pod gradom v kraju Svibno (Občina Radeče). Zakaj je do manjšega požara v naravi prišlo, ni znano, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe. Na kraj dogodka pa so prostovoljni gasilci odhiteli s petimi vozili. Skupno 27 gasilcev iz operativnih vrst PGD Svibno in PGD Radeče je požar pogasilo v dobrih dveh urah, je povedal vodja intervencije, poveljnik PGD Radeče, Janez Sonc. In še zanimivost, vidna tudi na fotografiji: na vroč junijski dan so gasilci med svojim delom opazili kačo, kar je le še dodaten dokaz, da so nevarnosti, katere pretijo gasilcem med opravljanjem njihovega poslanstva, resnično raznolike.

Vir in foto: PGD Radeče in PGD Svibno


 

Ostale novice iz Posavja