Z Bernardom Kapelarjem po Kambodži

2018-01-19PotopisKambodaBKapelar03minPriložnostni popotnik Bernard Kapelar je v radeški knjižnici pripravil potopisno predavanje z njegovega popotovanja po delu jugovzhodne Azije, Kambodži.

Zbranim je pobliže predstavil državo, ki v splošnem prepričanju velja za nekoliko "divjo" destinacijo, obiskovalce je za začetek popeljal v Siem Rep, kjer se nahaja največji verski kompleks na svetu, Angkor Wat, od tam so šli naprej v Battambang, kjer se je še najbolj občutno zazna podeželski utrip Kambodže, v naslednjem postanku pa je Bernard orisal glavno mesto Phnom Penh ter kraljevo palačo in muzej genocida, ki se nahajata na tem območju.

Iz mestnega kaosa so se nato podali na malo bolj umirjen jug - mesto Kampot je mlademu Bernardu predstavljalo le prenočišče, od tam pa je šel v Sihanouk in na otok Koh Rong, kjer ni manjkalo lepot nje arave ob peščenih plažah in turkiznem morju.

Bernard Kapelar (član ekipe, ki vodi popotniški spletni portal PotPodNoge.si) sicer rad potuje v kraje, ki niso turistična atrakcija, prizna pa, da včasih naredi tudi izjemo. Vedno potuje v lastni režiji, saj pravi, "da je to največji čar vsakega potovanja." Bil je že marsikje po Evropi, Aziji in Afriki, srce pa je pustil v Indiji, ki je kljub veliki kulturni razliki, po njegovih besedah, preprosto čarobna.

Share
Ostale novice iz Posavja