Drobec radeških vinskih goric tudi v znamenju 47. Tedna cvička

vinska-potZ današnjim dnem se zaključuje 47. Teden cvička, kateri je letošnje leto potekal v trebanjski občini in četudi v občini Radeče ne prevladujejo vinogradniška območja, je le-teh ravno dovolj za razlog, da so se radeški župan in radeški pridelovalci dolenjskega posebneža in drugih vin, vključili v, s cvičkom zaznamovan, konec tedna.

Župan Občine Radeče, Tomaž Režun, je namreč član Častnega odbora 47. Tedna cvička, poleg še ostalih osemnajstih županov Dolenjske in Posavja, kateremu predseduje državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag.Tanja Strniša.

Najvišji predstavniki vinorodnih občin, vse od Žužemberka do Radeč in od Brežic do Grosuplja s finančno podporo, svojo prisotnostjo ob raznolikem dogajanju in s sooblikovanjem bogatega spremljevalnega programa doprinašajo k razvoju turizma, etnologije, vinogradništva in še marsikaterega področja.

Glede na to, da je del Turističnega društva Ostrovrharji Svibno tudi Sekcija vinogradnikov Zagrada, tudi v radeški občini ne manjka lastne pridelane dobre kapljice in kot taki so domači radeški vinogradniki vključeni v Zvezo društev vinogradnikov Dolenjske.

Prav zahvaljujoč njim (kateri bodo, mimogrede, 15. junija 2019, priredili tradicionalni pohod po Ostrovrharjevi vinski poti - od zidanice do zidanice) je tako občina Radeče predstavljena v zborniku, izdanem ob tej priložnosti.

 


 

Share
Ostale novice iz Posavja